11.10.2010. / 10:40

Autor: Hina

Video i foto: Beograd zbraja štete huliganskog pohoda, Europa zabrinuta zbog nasilja

"Skupine koje su u manjini, poput gayeva i lezbijki, ne bi smjele živjeti u strahu od nasilja ni u Srbiji ni drugdje u Europi", rekao je prvi čovjek ove paneuropske organizacije koja okuplja 47 zemalja članica. Srbija je primljena u Vijeće Europe 2003

Glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjoern Jagland izrazio je "zabrinutost" zbog nasilja koje se dogodilo tijekom "Gay parade" održane u nedjelju u Beogradu.

"Istodobno pozdravljam odlučnost srpskih vlasti u obrani ljudskih prava, u skladu s Europskom konvencijom o ljudskim pravima", rekao je Jagland.

"Skupine koje su u manjini, poput gayeva i lezbijki, ne bi smjele živjeti u strahu od nasilja ni u Srbiji ni drugdje u Europi", rekao je prvi čovjek ove paneuropske organizacije koja okuplja 47 zemalja članica. Srbija je primljena u Vijeće Europe 2003.

"Gay parada" organizirana je u Beogradu u nedjelju, prvi put nakon gotovo deset godina. Obilježilo ju je veliko nasilje između policije i protivnika održavanja parade i skupina homofoba, a posljedica je, prema informaciji srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova, preko stotinu ozlijeđenih.

Fotogalerija

I dok se u Beogradu zbrajaju milijunske štete huliganskog pohoda, na Youtubeu izlazi sve više video materijala nedjeljnih sukoba. Gotovo svi srbijanski portali izdvajaju koji je snimljen kameromstanovnika jedne od ulica koje se sjeku s Krunskom ulicom gdje je tijekom nereda napadnuto sjedište Demokratske stranke Borisa Tadića.


Video kaosa u Beogradu: Centar grada uništen i opustošen, štete milijunske, više od 100 ozlijeđenih

Šteta u demoliranom Beogradu veća od milijun eura: 'Najvažnije da nitko nije poginuo'

Na snimci je zabilježen zanimljiv "razgovor" policajca s jednim huliganom na ulici. Policajac mu je u dvije tri rečenice dao do znanja što misli o razbijanju i divljanju huligana.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika