Objavljeno u Nacionalu br. 778, 2010-10-12

Autor: Marko Biočina

IGNORIRALI PREDSJEDNIKA

Gradonačelnik Novalje naredio bojkot posjeta Ive Josipovića

IVO JOSIPOVIĆ se na
Pagu družio s maslinarimaIVO JOSIPOVIĆ se na Pagu družio s maslinarimaIvan Dabo, gradonačelnik Novalje na Pagu izazvao je politički skandal na tom otoku svojom odlukom da bojkotira dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u obližnje mjesto Lun. Josipović je u Lunu boravio 3. listopada, na manifestaciji "Masline od Luna - početak berbe", no pritom se nije susreo s predstavnicima lokalne vlasti koji su njegov dolazak odlučili ignorirati. Tako je predsjednikov posjet Pagu prošao bez uobičajenih protokolarnih svečanosti. Razlog tome navodno je nezadovoljstvo novaljskog gradonačelnika Ivana Dabe činjenicom da predsjednik posjećuje manifestaciju koju organiziraju njegovi politički protivnici.

Naime, jedna od glavnih političkih tema već mjesecima u Novalji je želja gradskih vlasti da proceduralnim manipulacijama odabranim privatnim poduzetnicima dodjele koncesiju nad višestoljetnim maslinicima u Lunu, čime bi se otvorila mogućnost buduće gradnje gospodarskih objekata. S druge strane, udruge lokalnih maslinara i ekološke udruge tome se protive, te se zalažu da država zaštiti maslinike i zakonski spriječi moguću devastaciju u budućnosti. Upravo te udruge i organizirale su manifestaciju koju je posjetio Josipović, a Dabo je navodno taj predsjednikov dolazak protumačio kao napad na sebe i zabranio bilo kakvu gradsku protokolarnu svečanost u povodu dolaska predsjednika.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika