19.10.2010. / 17:06

Autor: Boris Bilas

Ustavni sud odbija referendum, sindikalisti najavljuju: 'Znat ćemo ubojito odgovoriti'

"Ako to bude tako, bit će to prava katastrofa! To govori da institucije urušavaju razinu političkog i društvenog života u ovoj zemlji. Oni će trebati objasniti hrvatskoj javnosti zašto od Hrvatske rade banana republiku", kaže Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata

Neslužbene najave kako bi Ustavni sud na sjednici u srijedu trebao odbiti raspisivanje referenduma o Zakonu o radu, razljutile su sindikalne čelnike koji najavljuju oštar odgovor.

Naime kako javlja Media servis Ustavni će suci donijeti odluku o odbijanju zahtjeva za raspisivanje referenduma uz obrazloženje kako za njim nema potrebe jer je prijedlog povučen.

Ozren Matijašević, čovjek koji je bio glavni koordinator akcije prikupljanja više od 700 tisuća potpisa šokiran je ovakvim najavama.

"Ako se to dogodi, to će biti lakrdijaška odluka lakrdijaškog tijela. Već sam rekao da da sumnjam da će taj sud donijeti odluku u skladu s Ustavom i zakonom i da će to biti dirigirana odluka. No, sindikati koji su organizirali skupljanje potpisa za referendum znat će ubojito odgovoriti bude li zaista tako", ogorčen je šef Hrvatske Udruge sindikata.

I drugi sindikalisti dijele njegovo mišljenje te smatraju kako će takva odluka pridonijeti urušavanju društvenog života u zemlji.

"Ako to bude tako, bit će to prava katastrofa! To govori da institucije urušavaju razinu političkog i društvenog života u ovoj zemlji. Oni će trebati objasniti hrvatskoj javnosti zašto od Hrvatske rade banana republiku", kaže Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.10.10. 22:47

Francuska,Francuska,Francuska !!!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 20.10.10. 02:18

Ni od referenduma,kao ni od masovnih prosvjeda neće biti ništa.mi smo prelijen narod da bi digli guzice iz fotelja.da se plaća dolazak na masovne prosvjede,onda bi prosvjednika bilo i za izvoz Francuzima.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 20.10.10. 02:20

Prosvjednike treba gledati kao otpadnu ambalažu.sve što nema vrijednost,baca se u smeće.bez povrata životne kaucije.


registracija
8/8/09

tovar62, 20.10.10. 09:46

Morat ce mo pricekat malo da krene Njemacka,pa onda eto opet sanse,,,,,


registracija
27/4/10

fuzija2, 20.10.10. 11:46

I njemacka je na trulezu sa kojim nema buducnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika