21.10.2010. / 12:27

Autor: Hina

Nijemci ne žele Googlove voajere: 244 tisuće kućanstava protiv 'StreetViewa'

Googleovo pokretanje "StreetViewa", snimanja kamerama svih ulica i naseljenih mjesta, vrlo je osporavano u Njemačkoj, posebno osjetljivoj na poštovanje privatnosti

Najveći svjetski internetski pretraživač Google objavio je u četvrtak da se nešto više od 244.000 njemačkih kućanstava protivi pokretanju njegova "StreetView" programa u 20 njemačkih gradova.

Googleovo pokretanje "StreetViewa", snimanja kamerama svih ulica i naseljenih mjesta, vrlo je osporavano u Njemačkoj, posebno osjetljivoj na poštovanje privatnosti.

Osim zamagljivanja lica i registarskih tablica vozila, Google je Nijemcima dao priliku da se usprotive fotografiranju njihove kuće ili zgrade do 15. rujna.

Od ukupno 8,5 milijuna kućanstava, primili smo 244.237 pismenih protivljenja što predstavlja manje od tri posto, navodi Google.

Nakon što se zamagle sve kuće onih koji su to željeli, "StreetView" u Njemačkoj će biti pokrenut za nekoliko tjedana, dodala je kompanija.

"StreetView" je već raspoloživ u 23 zemlje.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika