29.10.2010. / 13:59

Autor: Hina

Bebić: Šeks je u najmanju ruku pretjerao, ali ne vidim zašto bi se trebao ispričati

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić ustvrdio je danas da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pretjerao izjavom da bi Ustavni sud trebao razmotriti ustavnost rada i zabranu SDP-a, rekavši da se s takvom izjavom ne slaže, ali je i istaknuo kako ne vidi zašto bi se Šeks trebao ispričavati SDP-ovcima, budući da su teške uvrede sijevale i s njihove strane.

Luka BebićLuka BebićPredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić ustvrdio je danas da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pretjerao izjavom da bi Ustavni sud trebao razmotriti ustavnost rada i zabranu SDP-a, rekavši da se s takvom izjavom ne slaže, ali je i istaknuo kako ne vidi zašto bi se Šeks trebao ispričavati SDP-ovcima, budući da su teške uvrede sijevale i s njihove strane.

Novinare u Saboru Bebić je posjetio da su prekjučer, za rasprave o povjerenju premijerki Jadranki Kosor, i iz HDZ-ovih i iz SDP-ovih klupa "sijevale neumjerene i uvredljive izjave", koje je, naglasio je, neuspješno pokušavao spriječiti.

"To su bile razne kvalifikacije koje su započele od ranije, napadima iz SDP-a i konstatacijom da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija. Nismo primijetili da je bilo ikakve isprike u tom smislu, a takve kvalifikacije traju danima", rekao je.

Bebić je naglasio da u takvom ozračju nitko nije ni mogao očekivati da će reakcije HDZ-ovih zastupnika biti "sasvim kontrolirane". "Naravno, je takve izjave ne prihvaćam, te su izjave bile neodmjerene, i jedne i druge", dodao je.

Novinare je zanimalo i zašto, kao predsjedavajući sjednicom, nije opomenuo Šeksa, a opomenu je dodijelio SDP-ovcu Željku Jovanoviću, nakon njegove opetovane izjave o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji.

"Zašto bih dao opomenu (Šeksu). Čovjek je spomenuo članak Ustava, a to što se ja ne slažem s njegovim mišljenjem, to je jedno drugo pitanje", odgovorio je Bebić.

"Sve ono što je tko mislio i nečije pravo da predlaže, ako je temeljeno na Ustavu, onda je to legitimno predlaganje, makar to i ne bilo istina. Ja ne mislim da postoji u Hrvatskoj i jedna stranka koju bi trebalo zabraniti na temelju članka 129. i drugih članaka koji se na to pozivaju. Mislim da je to pretjerivanje, u najmanju ruku", dodao je predsjednik Sabora.

Naglasio je da se u Hrvatskom saboru, unatoč parlamentarnoj demokraciji koja je zaživjela i razvija se iz dana u dan, i dalje događaju "ekscesi, koje osuđujem i ne prihvaćam".

Zbog svega toga, dodao je, trebalo bi stvoriti "atmosferu u kojoj će kada se pretjera biti i isprika".

"Međutim, ja još nisam doživio u sabornici isprike od nekih, a oni znaju koji su. S druge strane, i ja sam se puno puta ispričao, i osobno i u ime nekog tijela ili stranke", rekao je Bebić.

Upitan zašto se HDZ ne bi prvi ispričao, odgovorio je da se njegova stranka do sada ispričavala puno puta, "a s druge strane nikada nismo čuli nikakvu ispriku".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 29.10.10. 14:40

krepaj majmune...
kad ćeš više u masnu penziju?...
nije ti dovoljno para ili voliš zajebavati narod?


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 02:05

Konje isluženi.Izjava Šeksa je ukidanje demokracije,kad bi bilo po njegovom.Tko je opljačkao zločinac je.Šta je tu nejasno?Ako je organizacija iza pljačke-zločinačka je organizacija.Hrvatska je pokradena pod vlašću HDZ-a.I šta još hoćete čuti?Majmuni bjelosvjetski.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika