02.11.2010. / 12:19

Autor: Hina

Cijene benzina niže za tri ili četiri lipe, dizeli bez promjene

Prije dva tjedna, od 19. listopada, cijene motornih benzina bile su povećane za oko 20 lipa po litri, dok se cijene dizela također nisu mijenjale

Cijene motornih benzina od ponoći su na Ininim benzinskim crpkama niže za tri, odnosno četiri lipe po litri, dok se cijene dizelskih goriva nisu mijenjale.

Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, eurosuper BS 95 i super plus 98 od danas, 2. studenoga, pa u iduća dva tjedna prodaju se po cijeni od 8,67 kuna po litri što je tri lipe manje od dosadašnjih 8,70 kuna.

Nova cijena supera 95 od danas 8,49 kuna ili četiri lipe manje od dosadašnjih 8,53 kune.

Sljedeća dva tjedna benzin će biti nešto jeftinijiSljedeća dva tjedna benzin će biti nešto jeftinijiCijene dizelskih goriva nisu se mijenjale, pa se na Ininim postajama eurodizel BS i dalje prodaje po cijeni od 7,96 kuna po litri, dizela 7,77 kuna, plavog dizala 4,74 kune, dok se loživo ulje ekstra lako i dalje prodaje po 5,19 kuna po litri.

Sličnu korekciju cijena provele su i ostale naftne kompanije koje su također uglavnom blago snizile svoje cijene motornih benzina, a cijene dizelskih goriva zadržale na dosadašnjoj razini.

Prije dva tjedna, od 19. listopada, cijene motornih benzina bile su povećane za oko 20 lipa po litri, dok se cijene dizela također nisu mijenjale.

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena tri posto.

Korekcija, prema pravilniku, ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara prema kuni.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika