02.11.2010. / 12:39

Autor: Hina

Sindikati ne odustaju: Središnjice predlažu premijerki Kosor sastanak o referendumu

Traženjem sastanka s premijerkom Kosor sindikati još jednom pokazuju da prvenstveno žele problem riješiti unutar institucija političkog sustava i time jasno pokazuju da nemaju rušilačkih namjera, koje su im pripisane od dijela nositelja političke vlasti u Hrvatskoj

Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica predložila je danas premijerki Jadranki Kosor sastanak na kojem bi pokušali pronaći rješenje u vezi zahtjeva za referendumom o izmjenama Zakona o radu (ZOR) koji je potpisalo više od 717.000 građana.

Sindikati u pismu podsjećaju premijerku Kosor da su zamolili predsjednika Republike Ivu Josipovića za posredovanjem povodom nastale situacije nakon što je "odlukama institucija političkog i pravnog poretka opstruirano pravo hrvatskih građana na održavanje referenduma".

Nužno je hitno pronaći način na koji će se ispoštovati volja 717.000 ljudi koji su tražili raspisivanje referenduma, pa sindikalci predlažu sastanak s premijerkom na kojem treba razmotriti i hitnu izmjenu postojećih nesređenih propisa o pravu na referendum.

Sindikati vjeruju da nevjerodostojnost institucija političkog i pravnog sustava predstavlja opasnost za stabilnost društva i demokratski poredak u Hrvatskoj, te žele rješavanje tog problema unutar političkog sustava kako bi se povratilo dostojanstvo građanima i vjerodostojnost institucijama.

Traženjem sastanka s premijerkom Kosor sindikati još jednom pokazuju da prvenstveno žele problem riješiti unutar institucija političkog sustava i time jasno pokazuju da nemaju rušilačkih namjera, koje su im pripisane od dijela nositelja političke vlasti u Hrvatskoj.

Međutim, ako se problem ne riješi na razini institucija, sindikati će zajedno s građanima krenuti u bitku za pravo na neposrednu demokraciju, kaže se u pismu premijerki.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 02.11.10. 15:43

koji debili kakova bi to bila farsa da vlada ignorira donesene zaključke na saboru i ustavnom sudu pa nije ovo anarhija


registracija
9/3/10

nostradurus, 02.11.10. 23:38

Bolje bi im bilo da se pokrenu na pravom i smislenom projektu: Prvom ostvarivom programu za izlaz iz krize (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize) kojim bi se sindikalni zahtijevi u budućnosti zbilja i mogli ostvariti. Ovako samo mlate praznu slamu i ništa koristi od njih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika