08.11.2010. / 17:52

Autor: Martina Čizmić

Premijerka Kosor Borisovu: Hvala, ali nismo zainteresirani za vašu nuklearku

Bugarski premijer Bojko Borisov sa žaljenjem je prihvatio takav stav Hrvatske još jednom rekavši kako bi sudjelovanje Srbije i Hrvatske u izgradnji NE Belene taj projek učinilo pragmatičnijim

Bojko Borisov i Jadranka KosorBojko Borisov i Jadranka KosorČetiri dana nakon što je iz Bugarske došao službeni prijedlog o sudjelovanju Hrvatske u izgradnji NE Belene, Zagreb je uputio i svoj odgovor.

Premijerka Jadranka Kosor susrela se na marginama summita u Bukureštu s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim i prenijela mu službeni stav hrvatske Vlade.

"nećemo participirati u tom projektu. Imamo svoju energetsku strategiju", rekla je premijerka Kosor i dodala kako negativan odgovor Hrvatske neće utjecati na međusobne odnose dviju zemalja.

Bugarski premijer Bojko Borisov sa žaljenjem je prihvatio takav stav Hrvatske još jednom rekavši kako bi sudjelovanje Srbije i Hrvatske u izgradnji NE Belene taj projek učinilo pragmatičnijim.

Podsjetimo, prošloga je tjedna iz Sofije na adrese Vlada u Zagrebu i Beogradu upućen službeni prijedlog o sudjelovanju u gradnji nuklearne elektrane Belene. Zemljama je ponuđeno sudjelovanje kroz 1, 1.5 i 2 postotni udio. Obje zemlje trebale su se o eventualnoj suradnji izjasniti do 13. studenog kad u službeni posjet Bugarskoj dolazi ruski premijer Vladimir Putin.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 08.11.10. 20:33

očito siva ima jake energetske savjetnike. članica EU nudi joj posao a ona u četri dana donese odluku-NJET ! kaj nije mogla reći -- možda, pa nakon toga lobirati za građevinske radove na nuklearki. ili to ne bi moglo ići preko Fimi-medije i Skladgradnje !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika