09.11.2010. / 15:54

Autor: Hina

Josipović: Stanimirović kontradiktoran, a trebao bi raditi na pomirenju

Predsjednik Republike Ivo Josipović je ocijenio danas izjavu čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića "Politici" kontradiktornom ističući kako je posjet hrvatskog i srbijanskog predsjednika Vukovaru Stanimirović prvo ocijenio pozitivnim, a poslije učinio nešto protivno toj intenciji.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović je ocijenio danas izjavu čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića "Politici" kontradiktornom ističući kako je posjet hrvatskog i srbijanskog predsjednika Vukovaru Stanimirović prvo ocijenio pozitivnim, a poslije učinio nešto protivno toj intenciji.

"Mislim da Stanimirović kao čelnik jedne od stranaka vladajuće koalicije u Hrvatskoj ima posebnu obvezu raditi na pomirenju i u skladu s tim mora paziti što govori", smatra predsjednik Josipović.

Mislim da je apsolutno nekorektno kada se govori o uzrocima rata izvući pojedinačne slučajeve, istaknuo je Josipović odgovarajući na pitanje novinara prigodom današnjeg posjeta Ekonomskom fakultetu u povodu njegove 90. obljetnice.

Rat je počeo u provedbi Miloševićeve politike. To je ključni početak i razlog rata, naglasio je hrvatski predsjednik dodajući kako to ne znači da se može zažmiriti na ubojstva srpskih civila i zločine nad njima. Taj zločin apsolutno treba osuditi, na tome se radi i bit će zasigurno još postupaka koji će se time baviti, ističe predsjednik.

Stanimirovićevu formulaciju da je bilo vojske u vukovarskoj bolnici nazvao je krivom ili barem neopreznom. "To tako loše formulirano zvuči kao opravdanje zločina koji je tamo počinjen", drži Josipović.

Sve da su i do zadnje osobe tamo bili vojnici, nisu smjeli biti pobijeni. To je ključno i tamo je učinjen zločin bez presedana u Hrvatskoj i zaslužuje samo našu osudu, poručio je hrvatski predsjednik.

Stanimirović je u intervjuu beogradskoj "Politici" izjavio, uz ostalo, da rat u Vukovaru nisu počeli Srbi te da postoje informacije da su u vukovarskoj bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.11.10. 14:33

Da nam je barem vise ovakvih ko Josipovic, i to na kjucnim pozicijama. Bilo je takvih i prije 20 godina, ali na zalost nisu se mogli cuti od onih zaludjelih. No, nikad nije kasno spoznati greske.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika