11.11.2010. / 07:55

Autor: Hina

Kubanci na nogama: Razljutila ih igrica 'Ubij Fidela Castra'

Fidel Castro (84), vodio je Kubu 49 godina do 2008., kada je zbog bolesti dužnost predao mlađemu bratu Raulu, a danas uglavnom u kolumnama komentira međunarodne zbivanja

Fidel CastroFidel CastroAmerička videoigrica u kojoj igrači pokušavaju ubiti kubanskog revolucionarnog vođu Fidela Castra izazvala je ogorčene reakcije na Kubi koja tvrdi da Sjedinjene Države pokušavaju virtualno ostvariti ono što im nije uspjelo u zbilji.

"Američka vlada pokušava virtualno ostvariti ono što nije postigla u više od 50 godina", piše na portalu kubanske vlade www.cubadebate.cu.

Dio igre smješten je u razdoblje Hladnog rata. Igrači se probijaju kroz Rusiju, Vijetnam i Kubu gdje u lovu na Castra po ulicama Havane otvaraju vatru na neprijateljske borce.

Kubanski dužnosnici tvrde da videoigrica "stimulira sociopatska stajališta" među američkom mladeži i odražava stvarnost jer je SAD više od 600 puta pokušao ubiti Castra otkako je on 1959. došao na vlast i Kubu pretvorio u komunističku državu.

Očekuje se da će nova igrica iz Acitvisionove serije Call of Duty: Black Ops postići velik uspjeh.

Fidel Castro (84), vodio je Kubu 49 godina do 2008., kada je zbog bolesti dužnost predao mlađemu bratu Raulu, a danas uglavnom u kolumnama komentira međunarodne zbivanja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 19.11.10. 05:45

Netko je u USA bolestan. Da se negdje napravi slicna igra, ali da se ganja americki predsjednik, takva zemlja bi dosla na listu onih koje podsticu terorizam, naravno po zahtjevu USA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika