11.11.2010. / 20:43

Autor: Hina

Njemačka traži od SAD-a da povuče nuklearno oružje s njezina teritorija

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pozvao je u četvrtak SAD da povuče nuklearno oružje s njemačkog teritorija.

Angela Merkel i Guido WesterwelleAngela Merkel i Guido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pozvao je u četvrtak SAD da povuče nuklearno oružje s njemačkog teritorija.

U parlamentarnoj raspravi o obrambenoj politici tjedan dana uoči summita NATO-a u Lisabonu, Westerwelle je također pozdravio opredijeljenost NATO-a za kontrolu naoružanja.

Ni Njemačka niti SAD nisu službeno potvrdili gdje se točno nalazi nuklearno oružje i koliko ga ima, no vjeruje se da se između 10 i 20 nuklearnih bombi nalaze pod 24-satnim nadzorom u zračnoj bazi Buechel na zapadu Njemačke.

Ministar je rekao da je cilj koji je postavio američki predsjednik Barack Obama, svijet bez nuklearnog oružja "dugoročan". "Želimo poduprijeti korake u tom smjeru", rekao je.

Westerwelle cijelu prošlu godinu poziva Washington da povuče svoje nuklearno oružje iz Njemačke.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika