15.11.2010. / 07:04

Autor: Hina

Merkel javno poduprla Schaeublea prije kongresa CDU-a

Njemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju je javno poduprla svojeg ministra financija Wolfganga Schaeublea u trenutku kada su unutar Kršćansko demokratske unije (CDU) oboje pred svojevrsnim testom popularnosti.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju je javno poduprla svojeg ministra financija Wolfganga Schaeublea u trenutku kada su unutar Kršćansko demokratske unije (CDU) oboje pred svojevrsnim testom popularnosti.

Merkel će se u ponedjeljak i utorak na godišnjem kongresu CDU-a u Karlsruheu založiti za oštru kontrolu vladinih troškova te za planove svojega kabineta kojim se predviđa smanjenje broja vojnika Bundeswehra za četvrtinu, s 250.000 na 180.000, što bi, među ostalim omogućilo konsolidiranje državnoga proračuna, odnosno smanjenje sredstva namijenjenih oružanim snagama.

Kancelarka će također zatražiti svoj reizbor na mjestu stranačke čelnice, a u prilog joj ide činjenica da je jedini kandidat. Merkel je u Karlsruhe doputovala već u nedjelju kako bi održala nekoliko sastanaka prije početka kongresa u ponedjeljak.

Na pitanje novinara o tomu koliku potporu unutar stranke ima Schaeuble, kanclearka Merkel spremno je odgovorila: "Vidjet ćete sutra. Veliku. Sigurna sam."

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika