16.11.2010. / 18:53

Autor: Hina

Izraelci očekuju pismenu potvrdu dogovora sa SAD-om

Izraelci očekuju pismenu potvrdu dogovora o američkom planu koji se odnosi na novo zamrzavanje nastavka izgradnje na Zapadnoj obali prije nego što se o tomu javno izjasne, izvijestio je u utorak visoki izraelski dužnosnik.

Hillary Clinton i Benjamin Netanyahu (Reuters)Hillary Clinton i Benjamin Netanyahu (Reuters)Izraelci očekuju pismenu potvrdu dogovora o američkom planu koji se odnosi na novo zamrzavanje nastavka izgradnje na Zapadnoj obali prije nego što se o tomu javno izjasne, izvijestio je u utorak visoki izraelski dužnosnik.

"Postoji sporazum između američke državne tajnice Hillary Clinton i premijera Benjamnina Netanyahua, no potrebno je još neko vrijeme da bi se sastavio i pisani dokument, a mi ga namjeravamo pričekati", rekao je za vojni radio dužnosnik za informiranje Netahyahuova ureda Nir Hefetz.

Tijekom sastanka u New Yorku 11. studenoga, Clinton je Netanyahuu iznijela velikodušnu ponudu koja se sastoji od američke političke i vojne potpore, u zamjenu za novi tromjesečni moratorij na daljnju izgradnju na području okupiranih područja Zapadne Obale.

Netanyahu je kazao kako će sazvati 15 ministara svojeg kabineta koji će razmotriti njezin prijedlog, čiji je cilj ponovno potaknuti izraelsko-palestinske mirovne pregovore, prekinute po završetku desetomjesečnog moratorija o izgradnji na Zapadnoj obali 26. rujna.

"Na sastanku kabineta nije dogovoren nikakav precizan datum, jer treba pričekati pojašnjenje prijedloga napismeno od Amerikanaca. No obje su strane zainteresirane za primjenu dogovorenog sporazuma te naše ekipe na objema stranama rade na tomu", kazao je Hefetz.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika