24.11.2010. / 13:17

Autor: Hina

Rusi piju patvoreni alkohol opasan po zdravlje

Vjerujući da konzumiraju konjak, "Rusi u najboljem slučaju piju obojenu votku, a u najgorem mješavinu etilnog alkohola, konjaka i kemijskih komponenti nepoznata podrijetla"

Pedeset posto vina i do 70 posto konjaka koje se konzumira u Rusiji patvoreno je i opasno po zdravlje, izjavio je visoki ruski dužnosnik zadužen za kontrolu alkoholnih pića, u razgovoru za dnevnik Izvestia od srijede.

Vjerujući da konzumiraju konjak, "Rusi u najboljem slučaju piju obojenu votku, a u najgorem mješavinu etilnog alkohola, konjaka i kemijskih komponenti nepoznata podrijetla", kazao je Vladislav Spirin, dužnosnik Savezne službe za propise na tržištu alkohola.

Patvoreni alkohol sumnjiva podrijetla, proizveden od sastojaka nedopuštenih za konzumaciju, ubija pola milijuna osoba svake godine u Rusiji, prema službenim statistikama.

Životni vijek muškaraca u Rusiji kraći je od onog u zemljama poput Bangladeša ili Hondurasa zbog prekomjerne konzumacije alkohola i toksičnih proizvoda.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika