25.11.2010. / 07:38

Autor: Hina

Devetorica mrtvih u dvjema rudarskim nesrećama u Kolumbiji

Devetorica rudara poginula su od utorka u dvjema rudarskim nesrećama u Kolumbiji uzrokovanim eksplozijom metana i urušavanjem okna, priopćile su vlasti u srijedu.

U dvije nesreće poginulo je devet rudara (Reuters)U dvije nesreće poginulo je devet rudara (Reuters)Devetorica rudara poginula su od utorka u dvjema rudarskim nesrećama u Kolumbiji uzrokovanim eksplozijom metana i urušavanjem okna, priopćile su vlasti u srijedu.

Sedmorica rudara u pokrajini Cundinamarci, gdje je Bogota, poginula su u eksploziji metana, u ugljenokopu u Guacheti, izvijestio je Kolumbijski geološki institut (Ingeominas).

Nešto ranije taj je institut izvijestio o pogibiji jednog rudara, dok su spasioci tragali za šestoricom rudara koji su bili u rudniku u trenutku eksplozije. Beživotna trupla te šestorice pronađena su u srijedu.

U istom okrugu, još dvojica rudara su poginula u urušavanju okna, dodaje institut.

Kolumbija je 2010. doživjela više sličnih nesreća, a u jednoj od njih koja se dogodila 16. srpnja život su izgubila 73 rudara u eksploziji metana u San Fernandu, u okrugu Antioquii.

Vezane vijesti

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće rudara sa sjevera Španjolske prosvjedovali su u četvrtak u Madridu zbog mjera vlade desnog centra koja najavljuje zatvaranje ugljenokopa i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika