25.11.2010. / 12:22

Autor: Hina

Kajin: 'Sindikalni čelnici glume vrtne patuljke HDZ-a, pristali su na 'šporki' dogovor'

"Nakon spaljene zemlje koju su nam ostavili pokušat će i referendumima nastaviti rušiti buduću vlast i to je prava pozadina ovog šporkog dogovora između vlade i sindikata", poručio je Kajin

Damir KajinDamir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin danas je izjavio kako na sporazum između vlade i sindikata oko referenduma gleda kao na sindikalno pogodovanje HDZ-u, kojemu je nakana, smatra, po gubitku vlasti referendumima "bombardirati" novu vlast.

"Sindikalni čelnici samo nastavljaju glumiti vrtne patuljke HDZ-a, jučer Ive, danas Jadranke", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru.

Naglasio je da se EU protivi održavanju referenduma o ulasku Hrvatske u Uniju prije parlamentarnih izbora, a da istovremeno "sindikati daju legitimitet ovoj vladi podlih namjera koja želi nešto politički profitirati".

"Nije sporno 200 tisuća potpisa, ni referendum u roku od 30 dana i rok od 30 dana za prikupljanje potpisa, već je sporna pozadina HDZ-ove vlade da sutra po gubitku vlasti referendumima bombardira novu vlast. Nakon spaljene zemlje koju su nam ostavili pokušat će i referendumima nastaviti rušiti buduću vlast i to je prava pozadina ovog šporkog dogovora između vlade i sindikata", poručio je Kajin.

Zbog svega navedenog, nužnim smatra novu promjenu Ustava na način da se vrati odredba po kojoj je za uspjeh referenduma potrebna većina svih birača, ne samo onih izašlih na referendum, kao i da se točno odredi o čemu se referendum može provesti.

"Ovaj sporazum između vlade i sindikata razotkriva HDZ kao stranku podlih namjera i zato trebaju ići na povijesni remont, da nakon politike 'svaki tjedan rebalans jedan' po izborima ne vode politiku 'svaki tjedan referendum jedan', a to se nakon izbora može prometnuti u 'svaki tjedan optužnica jedna'", kazao je Kajin.

Nada se ipak, kaže, da će HDZ nakon izbornog poraza više biti okupiran sam sobom, odnosno, kako je rekao, pravosudnim istragama protiv svojih članova, "pa možda neće imati vremena za političke intrige".

Kajin je uvjeren da do ozbiljne rekonstrukcije vlade Jadranke Kosor neće doći, jer su "ministri sigurni samo dok su ministri". "Kad su van stroja onda su lovina pravosudnih tijela", poručio je IDS-ov zastupnik.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/9/08

annex, 25.11.10. 13:44

Po uzoru na svemoćnu Ameriku i njihove sindikate koji nisu ništa drugo nego podružnice Cosa Nostre, Ndranghete, Camorre ili Yacuza i naši čelnici hrvatskih sindikata, a poglavito Ozren Matijašević, Vilim Ribić, Krešimir Sever, kao i njihov nekadašnji prijatelj, a očito i sada dobar saveznik Kunst (HDZ), zapravo samo reketare, muljaju, kradu, prijete i za to dobivaju mjesečnu abnormalno visoku svotu love na svoj račun, besplatne stanove, udjele u trgovačkim društvima, zemljišta i pokretne stvari, zapošljavaju se njihove debele supruge, zbrinjavaju djeca i nećaci, a sve to pod krinkom borbe za radnika i radnička prava. Kad im je do toga zašto nisu dali svoju imovinsku karticu na početku mandata i da ju vidimo sada ili na kraju mandata. To su samo još jedne u nizu hrvatskih lopina upregnuti u mreži organiziranog kriminala države, sindikata, krupnog kapitala i kriminalnog podzemlja. Da, i ovaj puta su izigrali sve nas, ali ne brinite se. Neće to nitko zapamtiti, jer na ovim prostorima pamćenje je kratkog vijeka, a kako kaže Hladno pivo, "tu odlučuje krezuba masa, sa pravom glasa". I do tada će ovi poltroni vladati. Fuj, fuj, fuj! Crkavali da Bog da u mukama!


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.11.10. 15:10

Nama treba treća politička opcija! Ove dvije su poltronske, izdajničke, koruptivne i odnarođene.
Jedino nam je ostala crkva kao feniks koji nas može izvući iz ovog pepela i mulja.


registracija
30/6/10

petrus7, 25.11.10. 15:40

Crkva koja je za KRADEZE, jel na tu misliš? Ja sam veliki vjernik u Boga ali u crkvu nisam niti ću ikad biti. Popovi pedofili, znam ih koji imaju djecu a još su u službi, znam i one koji karaju žene po župama zbog kojih pucaju brakovi. Da ne nabrajam više zvončice. Crkva je pokvarena do srži. Zato sam ja prestao ići u istu. Gamad. Ne može više nitko nas izvući. Ulazak u EU će nas samo dokrajčiti.


registracija
8/7/09

bankar, 25.11.10. 16:30

zvnoko kretenu bravo petrus


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika