29.11.2010. / 16:33

Autor: Hina

Francuska i Njemačka odlučne u spašavanju eura

Neophodno je da svi, ulagači, dobiju poruku Europe: euro će biti spašen. To je instrument koji neće postati talac

Euro mora biti spašenEuro mora biti spašenFrancuska i Njemačka čvrsto su nakanile spasiti jedinstvenu europsku valutu i neće dopustiti da euro postane talac tržišta, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik francuske vlade Francois Baroin.

On je, kako je kazao, uvjeren da će se 85 milijardi eura vrijedan paket pomoći za Irsku, dogovoren protekloga vikenda, pokazati "dovoljnim i učinkovitim" za umirivanje financijskih tržišta.

"Ta mjera ne predstavlja samo jednokratan odgovor na važnu krizu - ona je element apsolutne odlučnosti Europe, odlučnosti Francuske i Njemačke, da se spasi eurozona", kazao je Baroin, ujedno francuski ministar za proračun, u razgovoru za radijsku postaju Europe 1.

"Neophodno je da svi, ulagači, dobiju poruku Europe: euro će biti spašen. To je instrument koji neće postati talac", dodao je, naglasivši nadalje da dužnička kriza u Europi ne predstavlja nikakvu prijetnju Francuskoj.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.11.10. 17:17

A baš zanimljivo da je Euro izvor svih problema u EU ili bolje rečeno način njegove regulacije. I način obrane je zanimljiv. Isti koriste i Amerikanci - upucavanje beskrajnih milijardi da bi se učinilo skoro ništa jer uskoro opet isti problem, ali sa još većom cifrom. Mišljenja sam da će euro završiti kao i svaka životinja bez mogućnosti prilagođenja novim uslovima. Regulacija Eura se mora promijeniti ili će euro odumrijeti. Napad na likvidnost banaka se sprema uskoro dizanjem gotovine sa računa. Već se najavljuju protumjere (prekid interneta, rada bankomata, itd) samo sa jednim ciljem - očuvati trulu regulaciju monete - onu istu koja je stvorena da se zagospodari životima svih u EU na potpuno prevaran način. Da li dovoljno reći više nego da svaki novi euro može biti samo kredit (tj. još veći dug).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika