02.12.2010. / 14:01

Autor: Andrea Belin

Vječna mladost: 6 navika koje negativno utječu na izgled lica

Kako bi zaustavili starenje, nisu vam potrebni skupocjeni preparati i tretmani u kozmetičkim salonima. Neželjenih bora možete se riješiti na puno jedostavniji i isplativiji način

S godinama koža počinje gubiti elastičnost napetost i svježinu. Doduše, neki znakovi starenja su neizbježni, no ipak svojim utjecajem možete učiniti mnogo i spriječiti starenje kože. Neželjenih bora primjerice možete se riješiti na puno jednostavniji i isplativiji način!

Kavu zamijenite čajem
Vjerujemo da ste već bezbroj puta čuli kako je za mladolik izgled potrebno piti što više obične vode. Međutim ukoliko istovremeno tijekom dana popijete nekoliko šalica kave, za vas su glatka i zategnuta koža nedostižni ciljevi.

Izbjegavajte umivanje sapunom
Umivanje lica sapunom uglavnom prakticiraju osobe koje imaju masnu kožu, ali ovaj proizvod negativno utječe na njezino zdravlje. Određeni sastojci u sapunu dodatno isušuju kožu i uzrokuju starenje.

Prestanite pušiti
Da dim cigarete ubrzava starenje pokazala su i mnoga istraživanja. Osim što ubrzava pojavljivanje bora, pušenje uzrokuje podočnjake, negativno utječe na kosu i zube. Nije li to dovoljno razloga da se ostavite nikotina?

1. Prije spavanja obavezno skinite make up
2. Pojačajte konzumaciju svježeg voća i povrća
3. Nedostatak sna također negativno utječe na izgled

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika