02.12.2010. / 17:20

Autor: Hina

Haaški sud 8. prosinca objavljuje presudu o zahtjevu Šljivančanina za revizijom pravomoćne presude

Obrana Veselina Šljivančanina je u listopadu od žalbenog vijeća zatražila da revizija njegove pravomoćne presude ne rezultira kaznom većom od šest godina zatvora

Veselin ŠljivančaninVeselin ŠljivančaninHaaški sud 8. prosinca objavljuje presudu nakon što je razmotrio zahtjev bivšeg zapovjednika u JNA Veselina Šljivančanina za revizijom pravomoćne presude kojom je osuđen na 17 godina zatvora zbog pomaganja u likvidaciji 194 hrvatska zarobljenika na Ovčari krajem studenoga 1991. godine.

Šljivančanin je 2007. godine prvostupanjskom presudom bio osuđen na pet godina zatvora i odmah je pušten na slobodu jer je izdržao veći dio kazne, ali je u svibnju 2009. godine žalbeno vijeće haaškog suda usvojilo žalbu tužiteljstva i povećalo mu kaznu s pet na 17 godina zatvora zbog pomoganja u likvidaciji 194 hrvatska zarobljenika.

Obrana Veselina Šljivančanina je u listopadu od žalbenog vijeća zatražila da revizija njegove pravomoćne presude ne rezultira kaznom većom od šest godina zatvora.

Obrana bivšeg načelnika za sigurnost Operativne grupe jug JNA zatražila je, a žalbeno vijeće prihvatilo preispitivanje pravomoćne presude, na temelju iskaza svjedoka Miodraga Panića koji, po tvrdnjama obrane, Šljivančanina oslobađa optužbe za ubojstva 194 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenom 1991.

Veselin Šljivančanin jedan je od pripadnika tzv. "vukovarske trojke", među kojima su i zapovjednik Operativne grupe Jug JNA Mile Mrkšić, osuđen na 20 godina, dok je kapetan JNA Miroslav Radić oslobođen optužbi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 02.12.10. 17:37

Na koliko ga god osudili, zločinačko smeće će sigurno ravno u pakao odmah poslije smrti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika