03.12.2010. / 17:16

Autor: Nacional.hr

Presedan u SAD-u: Google izgubio parnicu oko Street Viewa - slijede nove tužbe?

Obiteljski odvjetnik, usprkos minimalne naknade koju su izborili Boringovi, tvrdi kako su uspijeli dokazati krivnju i kako oni mogu biti primjer ostalima koji bi mogli od Googlea tražiti isto

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaGoogle je pristao na minimalnu odštetu od jednog dolara u parnici sa supružnicima Aaronom i Christinom Boring, koji su internetski pretraživač tužili u travnju 2008. godine kada im je jedan njihov auto iz Googleovog programa “Street View” ušao na posjed kako bi snimio kuću, izvještava portal thesmokinggun.com.

Web-stranica je priznala nedozvoljen upad u posjed bračnog para u okolici Pittsburgha iako u njihovoj ulici jasno stoji oznaka 'privatna cesta'. Klikom miša na opciju “Street View” može se vidjeti fotografija zgrade ili kuće na odabranoj adresi.

Presudu je donijela sutkinja Cathy Bissom, nakon što je Google uspio pobiti većinu optužbi tokom parnice, na temelju priznate tužbe za upad na tuđi posjed. Obiteljski odvjetnik, usprkos minimalne naknade koju su izborili Boringovi, tvrdi kako su uspijeli dokazati krivnju i kako oni mogu biti primjer ostalima koji bi mogli od Googlea tražiti isto. Od početka suđenja na “Street Viewu” ne mogu se naći fotografije iz Oakridge Lanea.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika