03.12.2010. / 17:25

Autor: Nacional.hr

Novi ministar obrane J. Koreje se prijeti: 'Ako susjedi napadnu, odgovor će biti žestok'

Novi ministar je umirovljeni general i bivši zapovjednik Južnokorejskog združenog stožera, a u svom govoru je dodao kako će ojačati ulogu vojske u donošenju odluka i dati više moći zapovjedniku vojske

Kim Kwan-Jin (Reuters)Kim Kwan-Jin (Reuters)Novi južnokorejski ministar obrane Kim Kwan-jin izjavio je, odgovarajući na pitanja u parlamentu za vrijeme svoje inaguracije, kako će u slučaju ponovnog napada Sjeverne Koreje oni odgovoriti žešćim napadima, koji će uključivati i zračne snage, prenosi BBC.

Ministar Kwan-jin je dodao kako će dati više slobode vojnim zapovjednicima u određivanju stupnja odgovora na moguće napade. Kwan-jin kritizirao je svog prethodnika Kim Tae-younga koji je zanemario upozorenja obavještajnih službi kako je napad Sj. Koreje moguć te je suprotno pravilima o recipročnom odgovoru na napad odgovorio preslabo i presporo.

Novi ministar je umirovljeni general i bivši zapovjednik Južnokorejskog združenog stožera, a u svom govoru je dodao kako će ojačati ulogu vojske u donošenju odluka i dati više moći zapovjedniku vojske. Na kraju se osvrnuo kako Sjeverna Koreja nema ekonomske moći voditi rat većih razmjera te kako se tamo dešava smjena diktatora s oca Kim Jong-ila na sina Kim Jong-una.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 21:05

nemate vi petlje za udariti.......jer seul moze da za nekoliko minuta bude nova hirosima...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika