Objavljeno u Nacionalu br. 786, 2010-12-07

Autor: Berislav Jelinić

PREDSJEDNIK LJUBITELJ SINJSKE ALKE

Ivo Josipović nazočio svečanoj Noći Sinjana u Zagrebu

IVO JOSIPOVIĆ zaslužan je za depolitizaciju Alke koja je provedena ove godineIVO JOSIPOVIĆ zaslužan je za depolitizaciju Alke koja je provedena ove godinePredsjednik Ivo Josipović odazvao se pozivu Kluba Sinjana i bio gost na svečanoj večeri u noći Sinjana koja se održala u zagrebačkom hotelu Westin. Josipovića je na tu priredbu službeno pozvala Danica Ramljak, predsjednika kluba Sinjana i ravnateljica Instituta Ruđer Bošković. Danica Ramljak inače potječe iz jedne sinjske alkarske obitelji.

Tvrdi se da je Josipović ondje došao i zato što je veliki zaljubljenik u Sinjsku alku, a upravo njegov posjet Sinju ove godine neposredno nakon što je postao predsjednik značajno je pridonio normalizaciji odnosa na Alki, pa je ta manifestacija ove godine prošla bez političkih izgreda koji su bili obilježili tijekom proteklog desetljeća. Inače, Josipović je na proslavu došao iako se tek dan ranije vratio s dugog i napornog putovanja u Libiji i Kazahstanu gdje je ostvario niz vrijednih bilateralnih kontakata.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika