15.12.2010. / 09:02

Autor: Hina

Objavljene nominacije za Zlatni globus, vodi 'Kraljev govor'

Nominacijama je počela tradicionalna sezona lova na holivudske nagrade, a osim "Kraljevog govora", za najbolju dramu nominirani su filmovi "Crni labud", priča o Facebooku "Društvena mreža", triler "Inception" i sportska priča "The Fighter"

Colin Firth igra glavnu uloguColin Firth igra glavnu uloguBritanska drama "Kraljev govor" dobila je u utorak sedam nominacija za Zlatni globus i vodi u utrci za drugu najprestižniju holivudsku godišnju filmsku nagradu.

Nominacijama je počela tradicionalna sezona lova na holivudske nagrade, a osim "Kraljevog govora", za najbolju dramu nominirani su filmovi "Crni labud", priča o Facebooku "Društvena mreža", triler "Inception" i sportska priča "The Fighter".

Za najbolju komediju ili mjuzikl nominirani su "Alica u zemlji čudesa", "Burleska", "The Kids Are All Right", "Red" i "Turist".

Za najbolju TV komediju natječu se "30 Rock", "The Bing Bang Theory", "The Big C", "Glee", "Modern Family" i "Nurse Jackie". Za najbolju TV dramu nominirani su "Mad Men", "Dexterm Boardwalk Empire", "The Good Wife" i "The Walking Dead".

Za najbolji strani film nominirani su "Beautiful" (Meksiko, Španjolska), "The Concert" (Francuska), "The Edge" (Rusija), "I Am Love" (Italija) i "In a Better World" (Danska).

Za najbolji animirani film natječu se "Despicable me", "How to Train Your Dragon", "The Illusionist", "Tangled" i "Priča o igračkama 3".

Nominacije u ukupno 25 kategorija objavili su Josh Duhamel, Katie Holmes i Blair Underwood zajedno s predsjednikom holivudske udruge stranih novinara Philipom Berkom u hotelu "The Beverly Hilton".

Svečana 67. dodjela Zlatnoga globusa održat će se u nedjelju, 16. siječnja, vodit će je komičar Ricky Gervais, a prenosit će se u više od 160 zemalja.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika