15.12.2010. / 10:15

Autor: Hina

'Whatever' najiritantnija poštapalica prema američkoj anketi

Oko 39 posto od 1.020 Amerikanaca smatra ju najiritantnijom riječi, a slijedi ju riječ "like" (kao) te fraza "you know what i mean" (znaš na što mislim) s 15 posto

Što god mislili dok izgovarate poštapalice, kad se sve zbroji i oduzme bilo bi najbolje da uopće ne koristite riječ "whatever" (što god)!

Drugu godinu zaredom, "whatever" je u jednoj američkoj anketi izabrana za najgoru poštapalicu u engleskom jeziku.

Oko 39 posto od 1.020 Amerikanaca smatra ju najiritantnijom riječi, a slijedi ju riječ "like" (kao) te fraza "you know what i mean" (znaš na što mislim) s 15 posto.

"Vjerojatno su te riječi ušle u govor kroz popularnu kulturu, na primjer kroz filmove...i jednostavno se 'zakačile'", rekla je Mary Azzoli iz agencije Martis. "To ovisi o tome koliko su prihvaćene i koliko se koriste u svakodnevnom govoru", dodala je.

Fraze poput "to tell you the truth" (iskreno govoreći) i "actually" (zapravo) također nerviraju velik broj ljudi. No, za mlađe Amerikance u dobi od 18 do 29, riječ "like" je daleko najiritantnija, pokazala je anketa.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika