17.12.2010. / 10:17

Autor: Hina

Sjeverna Koreja prijeti: 'Novi rat mogao bi dovesti do nuklearnog sukoba'

Istodobno je Rodong Sinmun, službeno glasilo sjevernokorejske Komunističke stranke, opisao Korejski poluotok kao najopasnije područje na svijetu. Dnevnik je isto tako pozvao na povlačenje 28.500 američkih vojnika prisutnih u Južnoj Koreji

Sjeverna Koreja upozorila je u petak na opasnost od nuklearnog sukoba u slučaju novog rata između dvije Koreje, dok se nastavljaju diplomatski napori oko smirivanja napetosti na poluotoku.

Prema službenoj sjevernokorejskoj internetskoj stranici Uriminzokkiri, izbijanje rata na Korejskom poluotoku samo je pitanje vremena.

"Zbog ratobornog i neodgovornog stava Južne Koreje, nije pitanje hoće li biti mira ili rata na Korejskom poluotoku nego kad će rat izbiti", stoji na službenoj stranici.

"Ako rat izbije to će dovesti do nuklearnog sukoba koji se neće ograničiti na Korejski poluotok", upozorava se na službenoj stranici.

Istodobno je Rodong Sinmun, službeno glasilo sjevernokorejske Komunističke stranke, opisao Korejski poluotok kao najopasnije područje na svijetu. Dnevnik je isto tako pozvao na povlačenje 28.500 američkih vojnika prisutnih u Južnoj Koreji.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 17.12.10. 11:14

napokon više da se to riješi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika