24.12.2010. / 07:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Kriminalci 'šokirani'

Policija privodi 'knežijsku skupinu': Potraga za Jelavićem i Pripuzom

Mediji povezuju privođenja s jučerašnjim uhićenjem u Rijeci za otmicu dvojice makedonskih i jednog hrvatskog državljana i nagađaju da se zagrebački kriminalni milje namjeravao jače povezati s bugarskom mafijom

Nikica JelavićNikica JelavićGlasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je sinoć Hini da je na obavijesne razgovore privedeno šest osoba u sklopu policijske akcije "Šok 3".

Borovec je rekao da ne može govoriti o imenima tih osoba, a kazao je i da je prerano govoriti o tome hoće li privedeni biti osumnjičeni za neka kaznena djela.

Prema neslužbenih informacijama koje prenosi HRT, policija je večeras na obavijesne razgovore privela 15-tak ljudi, među kojima su i oni iz tzv. knežijske skupine. U policiju bi na razgovor trebali biti privedeni i Nikica Jelavić te Zoran Pripuz, no za njima se navodno još traga. jutarnji list piše kako se njih dvojica nalaze negdje na području Dalmacije.

Nova TV prenosi neslužbenu informaciju da je među privedenima i Blaž Petrović tzv. 'knjigovođa mafije', kojemu se sudilo na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji. Navodno je na razgovoru u policiji bio i Novica Petrač, sin Hrvoja Petrača.

U istražnom zatvoru još su se našli službenici Hotela "I" Hrvoje Farkaš, Tomislav Čibarić i Mato Petrović. Uhićen je i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i za upravljanje i gospodarenje imovinom Mato Usorac. U akciji u kafiću Meandar na Knežiji u srijedu su uhićeni vlasnik Darko Dakić i voditelj Goran Vidović, dok je njegov brat Perica uhićen u Prečkom, a Đorđe Vuletić na Trsju koji se sumnjiče za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008., potvrdili su iz MUP-a. Četvorki koja je uhićena jučer na Knežiji jučer je produženo zadržavanje za još 24 sata.

Mediji povezuju privođenja s jučerašnjim uhićenjem u Rijeci za otmicu dvojice makedonskih i jednog hrvatskog državljana i nagađaju da se zagrebački kriminalni milje namjeravao jače povezati s bugarskom mafijom.

Akciji "Šok 3" perethodila je akcija "Šok 2" u travnju 2009. u kojoj su pretraženi stanovi i poslovni prostori više osoba također povezanih s kriminalnim miljeom. U akciji "Šok 1" u prosincu 2008. uhićeno je šest osoba iz zagrebačkog kriminalnog podzemlja i pronađena je veća količina oružja. U policiji su tada rekli da je akcija preventivnog karaktera.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 24.12.10. 07:56

e sad bu panike. kvalitetni odvjetnici su već angažirani a ovima ostaje treča liga. naime, uvjeren sam da su dečki bili "tvrdi argument" u prikupljanju onih torbi za HDZ, a pošto je gotovo cijela piramida torbara u pritvoru, njihovi odvjetnici ne će moći zastupati i ove novopridošle.


registracija
1/1/70

, 24.12.10. 08:15

Najbezbolnije rijesenje bi bilo potamaniti kriminalce.


registracija
30/9/09

davor12345, 24.12.10. 09:23

Šta neće moć zastupat??? Pa naši advokati mogu biti na više mjesta istovrimeno ako triba!


registracija
11/1/10

fluid, 24.12.10. 11:13

Da je hrvatska javnost upoznata sa profilom profesionalaca u policiji(čast vrlo vrlo rijetkim izuzecima)koji bi trebali "zaskočiti"kriminal i kriminalce koji dominiraju kriminalnom scenom u Hrvatskoj,bilo bi im jasnije zašto do sada imaju sve indicije ali one ostaju "neupotrebljive"za sud.Radi se o podobnicima koji zaista i završe čak i fakultete kriminalističkih znanosti te su "kvalificirani"za poslove policije.No,u stvarnosti su totalni nesposobnjakovići na terenu.Kako su kriminalne skupine,kao i pojedinci,vrlo perfidne osobe koje dobro poznaju te "sposobnosti"policije kao i rupe u pravosuđu,zakonima i ostalom što "krasi Hrvatsku,nije im teško odraditi svoje naume a bez poisljedica za sebe i svoja nedjela.Eto npr.zadnji istup Borovca,jednog od prvih ljudi policije,kako Mamićev ispad nije iz oblasti prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.Čovjek je visoko obrazovan i visoko pozicionirana nije savladao elemente iz pojmova "javno mjesto"ili događanja koja imaju obilježja prekršaja.Pa kako će onda razlučiti šta je kazneno djelo kad nemože razlučiti kvalifikaciju prekršaja.Ili Karamarko nema kadar ili je izabrao najgore od najgoreg.Ili je morao iz podobnih razloga.I eto nam neuspješnosti kod presuda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika