25.12.2010. / 11:11

Autor: Hina

Najopasniji grad na svijetu: Čak se i Djed Božićnjak boji doći u Ciudad Juarez

Stotine bandi djeluje u Ciudad Juarezu, meksičkoj prijestolnici kriminala u kojem je samo ove godine ubijeno 3000 ljudi, a pri tom u svoje redove često privlače siromašnu djecu i tinejdžere

Umjesto Djeda Božićnjaka poklone su djelili lokalni vatrogasci (Foto: Reuters)Umjesto Djeda Božićnjaka poklone su djelili lokalni vatrogasci (Foto: Reuters)Djeca u meksičkom gradu Ciudad Juarezu, zbog brutalnih ratova narko bandi jednom od najopasnijih mjesta na svijetu, ovoga Božića šire crni humor: Čak se i Djed Božićnjak boji doći k nama jer će mu bande naplatiti svoj namet na igračke.

No, zato su mjesni vatrogasci zauzeli njegovo mjesto i pokušali donijeti malo dobra raspoloženja u taj mračan grad. Oni su obiteljima sa siromašnom djecom na Badnjak podijelili na tisuće besplatnih igračaka, drvenih konjića, lutaka, plišanih životinja. Pomno su pazili da među njima ne bude nikakvih plastičnih pištolja ili sličnih igračaka koje potiču na igre nasilja.

Stotine bandi djeluje u Ciudad Juarezu, meksičkoj prijestolnici kriminala u kojem je samo ove godine ubijeno 3000 ljudi, a pri tom u svoje redove često privlače siromašnu djecu i tinejdžere.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.12.10. 13:53

A u zagrebu 1000 mrtvih


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika