30.12.2010. / 14:52

Autor: Nacional.hr

Holub: Rohatinski ima pitanja već dva mjeseca, a još nije stigao odgovor

Prilikom svog svjedočenja pred koruškim povjerenstvom, Sanader je zanijekao da je vršio pritisak na Rohatinskog rekavši kako je samo nazvao guvernera i upitao ga što se događa

Rolf HolubRolf HolubPredsjednik istražnog povjerenstva koruškog parlamenta Rolf Holub opovrgnuo je natpise hrvatskih medija da im je pristigao odgovor na pitanja o ulasku BLB u Hrvatsku iz Hrvatske narodne banke.

Kako je izjavio za tportal, greška je u prijevodu, jer je on izjavio kako odgovore očekuju skoro, a ne da su već stigli.

"Pitanja smo pismenim putem poslali guverneru još prije dva mjeseca i otad čekamo odgovore. Guverneru Rohatinskom ne bi trebalo još dugo da konačno odgovori", rekao je za tportal Holub.

Pitanja na koja se Holub poziva tiču se ulaska Bayerische Landesbank u Hrvatsku zbog čega je navodno bivši premijer Ivo Sanader vršio pritisak na guvernera i HNB. BLB je u tom periodu bila u procesu kupovine Hypo banke, a guverner se njenom ulasku protivio zbog loših iskustava s njom u slučaju Riječe banke. No, situacija se za nekoliko mjeseci promijenila.

Prilikom svog svjedočenja pred koruškim povjerenstvom, Sanader je zanijekao da je vršio pritisak na Rohatinskog rekavši kako je samo nazvao guvernera i upitao ga što se događa.

Holub se nada da bi odgovori iz HNB trebali stići tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana te bi trebali baciti novo svjetlo na do da li je bivši premijer Sanader govorio istinu u svom svjedočenju pred povjerenstvo.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 30.12.10. 15:38

Sto ovaj misli da je na djelu "hazburska monarhija"? Tko je On?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika