30.12.2010. / 17:18

Autor: Nacional.hr

Danski islamisti optuženi za planiranje terorističkog napada

Optuženi su pod optužbom kako su spremali napad na novinsku kuću koja je izdala poznatu karikaturu proroka Muhameda 2005. godine

Novinska kuća koja je 2005. godine izdala karikaturu proroka Muhameda (Reuters)Novinska kuća koja je 2005. godine izdala karikaturu proroka Muhameda (Reuters)Danski sud optužio je trojicu muškaraca za pokušaj djela terorizma, izvještava BBC.

Četvrti iz danske skupine je oslobođen optužbi, dok je peti zadržan u Švedskoj. Optuženi su kako su spremali napad na novinsku kuću koja je izdala poznatu karikaturu proroka Muhameda 2005. godine.

Sud u Glostrupu, blizu Copenhagena, zadržat će ih u pritvoru četiri tjedna. Prva dva tjedna bit će u izolaciji, izjavila je Lykke Soerensen, koja vodi pravni odjel Danske obavještajne službe PET. Za televiziju TV2 rekla je kako je izolacija neophodna jer bi optuženi mogli 'utjecati na istragu i svjedoke'. Osumnjičeni su se izjasnili kako nisu krivi, optuženi su još za nelegalno posjedovanje oružja.

Vezane vijesti

Hasanović: Hrvatska primjer kako riješiti položaj muslimana

Hasanović: Hrvatska primjer kako riješiti položaj muslimana

Hrvatski model rješavanja muslimanskog pitanja primjer je za sve zemlje u Europi, ocijenio je novoizabrani predsjednik Mešihata Islamske zajednice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika