02.01.2011. / 12:13

Autor: Hina

Gbagbo: snage UN-a pucale u civile i trebaju otići iz Obale Bjelokosti

"UNOCI je doista pucao u naše sugrađane i dvoje njih, kako ste vidjeli na televiziji, danas je u vojnoj bolnici u Abidjanu", rekao je Gbagbo za javnu televiziju RTI

Foto: ReutersFoto: ReutersPredsjednik Obale Bjelokosti na odlasku Laurent Gbagbo optužio je u subotu snage Ujedinjenih naroda u toj zemlji (UNOCI) da su pucale u civile i ponovo je zatražio da napuste zemlju.

"UNOCI je doista pucao u naše sugrađane i dvoje njih, kako ste vidjeli na televiziji, danas je u vojnoj bolnici u Abidjanu", rekao je Gbagbo za javnu televiziju RTI.

Gbagbo je govorio o izgredu u kojemu su u srijedu u Abidjanu sudjelovale plave kacige i neprijateljski raspoloženo domaće stanovništvo. UNOCI je tada službeno demantirao da je pucao u mnoštvo.

"Uloga UN-ovih snaga nije da pucaju u građane, njihova uloga nije ni da ratuju. Njihova je uloga da smiruju, a oni, već neko vrijeme, više to ne čine", kazao je Gbagbo.

"Danas, kada UNOCI puca na civile, zahtijevam da odu, jer to nije normalno", rekao je. "Doista tražim odlazak UNOCI-ja i Licornea koji ih prati", istaknuo je.

UNOCI koji ima 9.000 ljudi, oslanja se na 900 francuskih vojnika iz operacije Licornea.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika