03.01.2011. / 16:34

Autor: Hina

Hrvatski kratki filmovi na inozemnim festivalima u Francuskoj, Italiji i Belgiji

U međunarodnoj kratkometražnoj selekciji festivala u Trstu sudjelovat će i kratki igrani film "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića, dio omnibusa "Zagrebačke priče" snimljenog u produkciji "Propeler filma"

Prizor iz filma Miramare Michaele MüllerPrizor iz filma Miramare Michaele MüllerNagrađivani hrvatski filmovi "Nespavanje ne ubija", "Žuti mjesec" i "Miramare" u prvom tromjesječju ove godine sudjelovat će na nekoliko međunarodnih filmskih festivala, u Francuskoj, Italiji i Belgiji, objavio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) na svojim web stranicama.

Animirani film "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića, priča o tome što se događa kad san preuzme kontrolu nad javom, bit će prikazan u službenoj selekciji "Lab Competition" 33. međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, koji će se održati od 4. do 12. veljače.

Četvrti film tog akademskog slikara koji se animacijom bavi od 2000., snimljen je u produkciji Kreativnog sindikata i Zagreb filma, a prošle je godine bio uvršten u službenu konkurenciju Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju.

Na tom uglednom festivalu sudjelovao je i animirani film "Miramare", studentski rad Michaele Muller, koji će od 20. do 26. siječnja biti prikazan u konkurenciji 22. međunarodnog filmskog festivala u Trstu, Alpe Adria Cinema, a od 4. do 13. ožujka na 30. međunarodnom festivalu animiranog filma u Bruxellesu, "Anima 2011".

Taj autoričin prvi kratki animirani film, snimljen u produkciji zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti prati dvoje djece koja, nakon što izađu iz strogo određene turističke zone negdje na Mediteranu, otkrivaju potpuno drugačiji život od onoga u kampu.

U međunarodnoj kratkometražnoj selekciji festivala u Trstu sudjelovat će i kratki igrani film "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića, dio omnibusa "Zagrebačke priče" snimljenog u produkciji "Propeler filma".

To je priča o djevojci koja se, nakon useljenja u novi stan, upoznaje s trudnom susjedom, a njihovo neobavezno čavrljanje preraste u mučan odnos kada trudnica zatraži da ostane s njom jer je usamljena. U filmu glume Marija Škaričić i Lana Barić, koja je za tu ulogu na Festivalu igranog filma u Puli dobila nagradu "Breza" kao najbolji debitant.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika