05.01.2011. / 10:38

Autor: Martina Čizmić

Korak dalje: Nakon 3D filmova i TV-a, dolaze i 3D web stranice

U računalnom svijetu 3D tehnologija nije ništa novo, no kad britanska tvrtka prva u svijetu lansira 3D web stranicu, onda je to ipak novina

Za pregledavanje web stranice potrebni su 3D TV, 3D naočale i vezu na internetZa pregledavanje web stranice potrebni su 3D TV, 3D naočale i vezu na internetBilo je samo pitanje vremena kada će se netko sjetiti iskoristiti opsjednutost potrošačkog društva 3D tehnologijom i upotrijebiti ju i na internetu. Istina, u računalnom svijetu 3D tehnologija nije ništa novo, no kad britanska tvrtka prva u svijetu lansira 3D web stranicu, onda je to ipak novina.

Britanska konzultantska tvrtka za vizualna komunikacijska rješenja Stereografix tako je predstavila web stranicu za čije je pregledavanje potreban televizor koji podržava prikazivanje sadržaja u 3D formatu, posebne naočale za 3D i naravno prisutup internetu.

Mogućnosti 3D web stranica su neograničene, prije svega za oglašavanje. S obzirom na to da sve više ljudi u svijetu kupuje 3D televizore, a neki su televizijski kanali počeli i sa eksperimentalnim emitiranjem u 3D formatu, možemo očekivati brzi razvoj ovakve tehnologije.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika