08.01.2011. / 10:47

Autor: Hina

Zapaljiivi paket u poštanskom uredu u Washingtonu

U poštanskom uredu u Washingtonu u petak se aktivirao jedan zapaljivi paket veličine knjige, sličan onima kakvi su u četvrtak aktivirani u dva državna ureda u susjednoj saveznoj državi Marlyand, objavila je policija.

Policija i FBI istražuju pakete (Reuters)Policija i FBI istražuju pakete (Reuters)U poštanskom uredu u Washingtonu u petak se aktivirao jedan zapaljivi paket veličine knjige, sličan onima kakvi su u četvrtak aktivirani u dva državna ureda u susjednoj saveznoj državi Marlyand, objavila je policija.

TV mreža MSNBC izvjestila je da je paket bio adresiran na Janet Napolitano, ministricu domovinske sigurnosti.

Za sada nije poznato da li su incidenti povezani i je li ista osoba poslala sva tri paketa.

Policija u Washingtonu u poslijepodnevnim je satima primila dojavu da se u poštanskom uredu u sjeveroistočnom dijelu grada zapalio jedan paket, rekao je njezin glasnogovornik Nicholas Bruel.

Nije izviješteno da je netko ozlijeđen, a zgrada je evakuirana.

Glasnogovornica Poštanske službe SAD-a Irene Lericos kazala je kako se radi o aneksu poštanske zgrade u kojem se obrađuje vladina pošta.

U televizijskim izvješćima se vide brojna policijska, vatrogasna i ambulantna vozila oko zgrade pošte.

U Marlyandu, koji graniči s Distriktom Columbia u kojem je Washington, u četvrtak su se u državnim uredima u Annapolisu i Hanoveru zapalila dva poštanska paketa veličine knjige, pri čemu su dva službenika malo opečena po prstima. Jedan od paketa bio je adresiran na guvernera Marylanda, Martina O'Malleya.

Paketi u Marylandu zapalili su se kod otvaranja, a u Washingtonu kada je službenik bacio paket u kontejner.

Policija je u petak objavila gnjevnu poruku napisanu rukom, štampanim slovima, na zapaljivim paketima, u kojoj se negoduje zbog poziva vlasti građanima, na elektronskim panoima uz autoceste u Marlyandu, da "prijave sumnjive aktivnosti". Te se pozive u poruci naziva "velikim sra...." i "samoispunjavajućim proroštvom".

Jedan policijski službenik iz Marylanda opisao je naprave kao "teroristički vandalizam", objašnjavajući da im je namjera "prestrašiti, možda malo ozlijediti, ali ne i ubiti".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika