10.01.2011. / 14:03

Autor: Nacional.hr

Velike poplave u Njemačkoj: Vodostaji u porastu, Rajna se već izlila

Neka područja grada Koblenza već su pod vodom, dok se pretpostavlja kako bi vodostaj mogao porasti na 7.7 metra

Njemačka pod vodom (Reuters)Njemačka pod vodom (Reuters)U mnogim dijelovima Njemačke rijeke su izašle iz svojih korita poplavljujući nekoliko gradova, izvještava BBC. Poplave su se dogodile zbog južine koja je otopila snijeg i led u planinama pa je razina vode u rijekama naglo porasla. Na zapadu Njemačke rijeka Rajna se izlila u gradovima Bonnu i Koelnu, dok je kritično i u Koblenzu gdje se rijeka Mosel ulijeva u Rajnu.

Preko 30 sela u vinarskoj regiji južno od Koblenza poplavila je rijeka Mosel, ali najveće poplave se još očekuju u samom gradu. Neka područja Koblenza već su pod vodom, dok se pretpostavlja kako bi vodostaj mogao porasti na 7.7 metra. U Koelnu je slična situacija u dvije stambene četvrti, isto se očekuje još viši vodeni val.

Na velikom dijelu Rajne zabranjen je promet brodovima. U istočnoj Njemačkoj vodostaj Odre opada, ali zabrinjava porast Elbe. Vatrogasci tragaju za muškarcem u središnjoj Njemačkoj, čiji napušteni automobil je pronađen pokraj nabujale rijeke Unstrut. Na jugu pronađeno je tijelo unesrećenog kajakiste na rijeci Enzi.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika