10.01.2011. / 16:57

Autor: Hina

HSLS osudio uhićenje Purde

Od predsjednika Josipovića i premijerke Kosor traže da se angažiraju oko rješavanja slučaja Tihomira Purde u konkretnim dogovorima sa vlastima Republike Srbije i BiH, te poduzmu hitne pravne i diplomatske mjere za zaštitu uhićenog hrvatskog branitelja

Darinko KosorDarinko KosorHrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) u današnjem je priopćenju osudila uhićenje hrvatskog branitelja Tihomira Purde, zahtjevajući od predsjednika republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor da se angažiraju na hitnom rješavanju tog slučaja.

HSLS-ovci smatraju kako Purdi kao hrvatskom državljanu, Hrvatska treba pružiti svu konzularnu pomoć, sukladno domaćim i međunarodnim propisima. Također, sva nadležna državna tijela u okviru svojih nadležnosti i međunarodne suradnje s BiH i Srbijom moraju učiniti sve da se slučaj riješi što prije, zakonito i pravedno, uz poštivanje normi domaćeg i međunarodnog prava.

Od predsjednika Josipovića i premijerke Kosor traže da se angažiraju oko rješavanja slučaja Tihomira Purde u konkretnim dogovorima sa vlastima Republike Srbije i BiH, te poduzmu hitne pravne i diplomatske mjere za zaštitu uhićenog hrvatskog branitelja.

Također pozivaju i Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo da zaštite interese hrvatskih branitelja te da ih upute gdje mogu dobiti informaciju jesu li na popisu osoba protiv kojih su pokrenuti ili vođeni postupci zbog kaznenih djela ratnih zločina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 10.01.11. 18:25

i hsls se čudi zar oni koji su izvršili ratni zločin netrebaju biti kažnjeni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika