10.01.2011. / 21:59

Autor: Hina

Ponovno snažno sniježno nevrijeme na jugoistoku SAD-a

Sniježno nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak savezne države na jugoistoku SAD-a, izazvajući velike teškoće u cestovnom prometu i dovodeći do otkazivanja tisuća letova.

Zrakoplovi su ostali prizemljeniZrakoplovi su ostali prizemljeniSniježno nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak savezne države na jugoistoku SAD-a, izazvajući velike teškoće u cestovnom prometu i dovodeći do otkazivanja tisuća letova.

Guverneri Louisiane, Alabame, Georgije i Tennesseeja proglasili su izvanredno stanje, a škole i sveučilišta otkazali su nastavu.

Snijeg i led prekrili su više gradova, izazivajući prometni kolaps i blokade prometnica sa zaustavljenim vozilima. Iako se radi o 10 do 20 cm snijega i jutarnjoj poledici, u tim područjima s iznimno blagim zimama, vozači i javne službe nisu pripremljeni za zimske uvjete.

U Atlanti su vozila zaustavljena snijegom i poledicom ujutro blokirala sve prilazne ceste, a u najprometnijoj svjetskoj zračnoj luci Hartsfield-Jackson Atlanta International otkazano je 1450 letova, a u nedjelju 500 letova. AirTran Airways otkazao je svih 330 letova planiranih za ponedjeljak.

U zračnoj luci Dallas-Fort Worth International u Teksasu, zbog nevremena je otkazano 200 letova.

U Louisiani te Sjevernoj i Južnoj Karolini tisuće kućanstava ostalo je bez električne energije, a zabilježene su i tri ljudske žrtve.

Nastavak snježnih padaline i temperature ispod nule, najavljene su i za utorak u nekim od pogođenih područja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika