11.01.2011. / 12:55

Autor: Hina

Ministar obrane Robert Gates: 'Sjeverna Koreja izravna prijetnja SAD-u'

"Mislim da će Sjeverna Koreja do tada razviti intekontinentalne balističke projektile, ali neće ih imati u velikom broju", rekao je američki ministar.

Robert GatesRobert GatesSjeverna Koreja postaje izravna prijetnja Sjedinjenim Državama i mogla bi u roku od pet godina razviti intekontinentalne balističke projektile, kazao je u utorak američki ministar obrane Robert Gates nakon razgovora s kineskim predsjednikom Hu Jintaom u Pekingu.

Gates je novinarima kazao kako ne vjeruje da bi Sjeverna Koreja mogla proizvesti veliki broj tih projektila. "Mislim da će Sjeverna Koreja do tada razviti intekontinentalne balističke projektile, ali neće ih imati u velikom broju", rekao je američki ministar.

Hu će sljedećeg tjedna posjetiti SAD, a očekuje se da će ga američki predsjednik Barack Obama pokušati pridobiti da izvrši veći pritisak na Sjevernu Koreju.

Kina je jedini veliki diplomatski i gospodarski prijatelj Sjeverne Koreje. Gates je kazao "da je samo po sebi očito" da će Hu i Obama razgovarati o Sjevernoj Koreji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika