11.01.2011. / 15:08

Autor: Hina

SAD u Afganistanu i nakon 2014.: 'Nećemo otići ako to ne želite'

"Nećemo otići ako ne želite da odemo 2014.", rekao je Biden na konferenciji za novinare održanoj s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem nakon razgovora u predsjedničkoj palači u Kabulu

Joe Biden i Barack ObamaJoe Biden i Barack ObamaSjedinjene Američke Države spremne su, ako to Afganistan zatraži, i nakon 2014. godine ostati u toj zemlji, u kojoj je predviđeno na afganistanske snage prenijeti odgovornost za sigurnost zemlje, rekao je u u utorak američki potpredsjednik Joe Biden, koji je u ponedjeljak stigao u iznenadni posjet Afganistanu.

"Nećemo otići ako ne želite da odemo 2014.", rekao je Biden na konferenciji za novinare održanoj s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem nakon razgovora u predsjedničkoj palači u Kabulu.

SAD osigurava dvije trećine od 140.000 vojnika međunarodnih snaga raspoređenih u Afganistanu.

NATO od ove godine postupno namjerava povlačiti svoje postrojbe, a do kraja 2014. godine na afganistanske snage planira prenijeti odgovornost za sigurnost cijelog područja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika