12.01.2011. / 13:49

Autor: Hina

Hezbolah ruši libanonsku vladu?

Nesuglasice oko istrage ubojstva Haririjevog oca, bivšeg premijera Rafika al-Haririja, paralizirale su libanonsku "vladu jedinstva"

Foto: ReutersFoto: ReutersMinistri u libanonskoj vladi iz redova prosirijskog pokreta Hezbolaha i njihovi politički saveznici predat će u srijedu ostavke kako bi prouzročili pad vlade premijera Saada al-Haririja, doznaje se iz visokog političkog izvora.

"Pisane ostavke su spremne i biti će objelodanjene u poslijepodnevnim satima", kazao je izvor. Po njegovim riječima, ostavke će podnijeti 11 ministara, dovoljno za automatski pad vlade.

Nesuglasice oko istrage ubojstva Haririjevog oca, bivšeg premijera Rafika al-Haririja, paralizirale su libanonsku "vladu jedinstva". Hezbolah je zanijekao bilo kakvu upletenost u bombaški napad na Rafika a-Haririja 2005. godine.

Također je osudio uspostavu posebnog suda pod paskom UN-a za suđenje njegovim ubojicama, tražeći od sadašnjeg premijera da odbaci zaključke do kojih je došao sud, smatrajući ga "izraelskim projektom". Saad al-Hariri odbacuje taj zahtjev Hazbolaha.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika