15.01.2011. / 08:51

Autor: Hina

Predsjednik Tunisa Ben Ali pobjegao iz zemlje: Francuzi ga odbili, spas našao u S. Arabiji

Saudijska Arabija u povjesti je već prihvaćala svrgnuute vladare i omražene političare, pa je tako svoje posljednje godine života u Jedi proveo bivši diktator Ugande Idi Amin

Zine al-Abidine Ben AliZine al-Abidine Ben AliSaudijska Arabija potvrdila je da su bivši predsjednik Tunisa i njegova obitelj stigli u subotu ujutro u tu arapsku kraljevinu, no ne zna se koliko dugo će ostati.

"Kraljevina pozdravlja dolazak predsjednika Zine al-Abidine Ben Alia i njegove supruge", stoji u priopćenju državne novinske agencije Saudi Press.

Saudijski dužnosnik rekao je da se Ben Ali nalazi u lučkom gradu Jedi.

Saudijska Arabija u povjesti je već prihvaćala svrgnuute vladare i omražene političare, pa je tako svoje posljednje godine života u Jedi proveo bivši diktator Ugande Idi Amin.

Ranije u petak visoki francuski dužnosnik izjavio je da Francuska na svome teritoriju ne želi svrgnutog Ben Alia.

Istovremeno, prijelazni predsjednik Tunisa Mohamed Ghannouchi najavio je da će se u subotu sastati s predstavnicima političkih stranaka kako bi osnovali novu vladu.

"Sutra je dan odluke", rekao je Ghannouchi u telefonskom intervjuu jednoj tuniskoj televiziji.

"Sastat ću se s predstavnicima političkih stranaka kako bi formirali vladu koja će, nadam se, ispuniti očekivanja", dodao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika