15.01.2011. / 14:38

Autor: Hina

Kosor povodom Dana međunarodnog priznanja RH: 'Sljedeći cilj je ulazak u EU'

"Današnji dan je trenutak kada vas pozivam da zastanemo u sjećanju prije svega na one hrvatske branitelje koji nisu s nama, na hrvatsku mladost koja je ugrađena u slobodu ove prelijepe zemlje, da se prisjetimo svih onih koji su na popisu zatočenih i nestalih - 1015 hrvatskih branitelja i civila", rekla je Kosor

Jadranka Kosor (Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)Jadranka Kosor (Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)Današnji Dan međunarodnog priznanja Hrvatske dan je kada zastajemo i prisjećamo se uspomene na sve hrabre sinove i kćeri koji su branili Hrvatsku, ali danas obilježavamo i još jedan važan dan - dan povratka Vukovara i cijeloga toga kraja u ustavno-pravni sustav Hrvatske, dan kada je završena mirna reintegracija, istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na svečanoj akademiji u povodu 19. godišnjice međunarodnog priznanja koja se održava u karlovačkom Domu Oružanih snaga "Zrinski".

Na svečanosti, pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, nazočni su visoki državni dužnosnici, predstavnici lokalnih vlasti, udruga Domovinskog rata te drugi uzvanici.

Predsjednica Vlade istaknula je kako su hrvatski branitelji, uz prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, najzaslužniji za slobodnu i suverenu hrvatsku državu, koja se danas nalazi pred još jednim velikim ciljem, a to je završetak pregovora o pristupanju Europskoj uniji kao njezina 28 članica.

"Današnji dan je trenutak kada vas pozivam da zastanemo u sjećanju prije svega na one hrvatske branitelje koji nisu s nama, na hrvatsku mladost koja je ugrađena u slobodu ove prelijepe zemlje, da se prisjetimo svih onih koji su na popisu zatočenih i nestalih - 1015 hrvatskih branitelja i civila", rekla je, među ostalim, u svom govoru predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Posebnu zahvalu uputila je roditeljima, djeci i udovicama poginulih hrvatskih branitelja.

Na početku svečane akademije pročitano je i pozdravno pismo hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 16.01.11. 03:40

Sljedeći cilj je tvoj prljavi shupak.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika