16.01.2011. / 13:17

Autor: Hina

Egipat: Osuđen na smrt zbog ubojstva Kopta

Mohamed Ahmed Hussein (39) bio je optužen za ubojstva s predumišljajem te za zastrašivanje građana u Nagaa Hamadiju u južnom Egiptu nakon mise na koptski Badnjak u siječnju 2010. godine

Egipaski sud u nedjelju je izrekao smrtnu kaznu jednom muslimanu zbog ubojstva šestero koptskih kršćana i muslimanskog policijskog časnika u pucnjavi u siječnju 2010. godine, a njegova dva suučesnika osudio je na doživotnu kaznu zatvora.

Mohamed Ahmed Hussein (39) bio je optužen za ubojstva s predumišljajem te za zastrašivanje građana u Nagaa Hamadiju u južnom Egiptu nakon mise na koptski Badnjak u siječnju 2010. godine. Sudac je rekao da će presuda Husseinu biti poslana na potvrdu Velikom muftiji, čelniku vjerske vlasti u Egiptu koji potvrđuje smrtne kazne.

Ova presuda dolazi petnaest dana nakon novoga pokolja Kopta, na novogodišnju noć ispred crkve u Aleksandriji, kada je ubijen 21 vjernik.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika