20.01.2011. / 13:08

Autor: Hina

Netanyahu: Palestinci ne trebaju čekati drugu vladu

"Novi sastav vlade omogućava jačanje njezine stabilnosti. Treba s njom razgovarati. Spremna je krenuti naprijed u mirovnom procesu", kazao je premijer

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuNovi izraelski kabinet stabilan je, izjavio je u četvrtak premijer Benjamin Netanyahu upozorivši Palestince da ne računaju na drugu vladu za nastavak mirovnih pregovora.

"Svijet sad zna da raspolažemo stabilnom vladom. To će primorati naše palestinske susjede da promisle kako unaprijediti mirovni proces ne čekajući drugu vladu s kojom bi postigli bolje uvjete", izjavio je Netanyahu na državnom radiju.

"Novi sastav vlade omogućava jačanje njezine stabilnosti. Treba s njom razgovarati. Spremna je krenuti naprijed u mirovnom procesu", kazao je premijer.

Netanyahu je ovu izjavu dao dan nakon polaganja prisege dvojice novih članova kabineta nakon ostavke tri laburistička ministra Binyamina Ben Eliezera (industrija), Yitzhaka Herzoga (socijalna pitanja) i Avishaija Bravermana (manjine).

Ti ministri su u ponedjeljak podnijeli ostavku nakon podjele u stranci koju je izazvao ministar obrane Ehud Barak.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika