27.01.2011. / 13:08

Autor: Nacional.hr

Boja koja jamči uspjeh: Crvena asocira na seks i samouvjerenost

To je boja koja asocira na seks, ali i na viši status. Muškarcima se sugerira da barem stave crvenu kravatu ako u poslovnoj komunikaciji žele izgledati samouvjerenije

Muškarci koji žele zadobiti ženske poglede morali bi se oblačiti u crveno, ili barem staviti crvenu kravatu, jer je to boja koja ih čini privlačnijima suprotnom spolu, a čini se da najveću pažnju pripadnika jačeg spola privlače žene koje također nose odjeću toj nijansi.

U istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u 'European Journal of Social Psychology', muškarci su najviše zainteresiranosti pokazivali upravo prema takvim ženama.

Podsjetimo, u svojedobnom istraživanju žene u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj i Kini kazale su da su im privlačniji muškarci u crvenom.

To je boja koja asocira na seks, ali i na viši status. Muškarcima se sugerira da barem stave crvenu kravatu ako u poslovnoj komunikaciji žele izgledati samouvjerenije.

Ukoliko nemate niti jedan komad odjeće u toj nijansi, pozornost muškarca zasigurno ćete zadržati crvenim ružem.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika