27.01.2011. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Nobelovac Mohamed el-Baradei vraća se u Egipat voditi demonstracije

Prije svog odlaska u rodnu zemlju rekao je kako je vrijeme da se Hosni Mubarak nakon 30 godina povuče s vlasti i kako je voljan voditi opziciju do izbora koji su određeni za rujan ove godine

Dobitnik Nobelove nagrade za mir Mohamed el-Baradei (Reuters)Dobitnik Nobelove nagrade za mir Mohamed el-Baradei (Reuters)Dobitnik Nobelove nagrade za mir i bivši šef UN-ove inspekcije za kontrolu nuklearnog naoružanja, Mohamed el-Baradei vraća se u Egipat, izvještava portal vecernji.hr.

Prije svog odlaska u rodnu zemlju rekao je kako je vrijeme da se Hosni Mubarak nakon 30 godina povuče s vlasti i kako je voljan voditi opziciju do izbora koji su određeni za rujan ove godine. Njegov povratak vjerojatno će izazvati još veće demonstracije protiv sadašnje vlasti. Demonstranti, koji do sad nisu imali istaknutog vođu, u njemu će vjerojatno prepoznati autoritet.

El-Baradei je izjavio kako narod više ne prihvaća ideju kako jedino autoritarni režim može obuzdati islamski ekstremizam. U prosvjedima, koji se nastavljaju, je sveukupno uhićeno 860 osoba.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika