27.01.2011. / 16:42

Autor: Hina

Bildt pozvao na uspostavu vlasti u BiH

U kratkom susretu s novinarima u Banjoj Luci Bildt je tek ponovio načelna stajališta Europske unije o spremnosti da prihvati nove članice, uključujući i BiH, kada one ispune postavljene uvjete

Carl BildtCarl BildtŠvedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt pozvao je u četvrtak političke čelnike i stranke u Bosni i Hercegovini da što prije uspostave novu vlast kao i da ne dopuste da njihova zemlja nastavi zaostajati za susjedima na putu ka europskim integracijama.

„Za napredak je potreban kompromis i vjerujem da će ga biti“, kazao je Bildt novinarima u Banjoj Luci gdje je tijekom dana razgovarao s najvišim dužnosnicima Republike Srpske.

Šef švedske diplomacije u neslužbeni posjet BiH je doputovao u srijedu kada je u Sarajevu iza zatvorenih vrata razgovarao s čelnicima nekih politilčkih stranaka i s ministrom vanjskih poslova BiH Svenom Alakalajem kao i s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inzkom.

U kratkom susretu s novinarima u Banjoj Luci Bildt je tek ponovio načelna stajališta Europske unije o spremnosti da prihvati nove članice, uključujući i BiH, kada one ispune postavljene uvjete.

Izrazio je nadu kako će u BiH u sljedećim godinama biti više napretka na tom planu istaknuvši pri tom kako bi se u toj zemlji trebali ugledati na ono što postižu Hrvatske i Srbija.

Novoj vlasti u BiH, kada bude formirana, Bildt je preporučio da posveti više pozornosti gospodarskim pitanjima.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 27.01.11. 22:07

Bildt,ti si jedno gov...,ti i ta vasa europa ste to trebali `95 napravit,ali gdje bi vi mlatili pare,da vam nije bilo Bosne,gdjebi slali vasu europsku vojsku na trenig,nego u jadnu Bosnu,za to ne seri i cuti glupane jedan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika