28.01.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Lenovo protiv Applea: LePhone i LePad kao konkurencija iPhoneu i iPadu

Analitičari sumnjaju da LePad može biti konkurentan iPadu, prije svega jer će koristiti modificiranu verziju operativnog sustava Android koji neće biti kompatibilan sa aplikacijama u Googleovom Android Marketu

Liu Chuanzhi (Reuters)Liu Chuanzhi (Reuters)Predsjednik kineskog proizvođača računala, Lenova, Liu Chuanzhi najavio je ambiciozan plan kojim žele svojim LePhoneom i novim tablet računalom LePadom biti direktni konkurenti Appleovom iPhoneu i iPadu u Kini.

"Ti će proizvodi dominirati tržištem u budućnosti", uvjeren je Chuanzhi koji ovih dana sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Lenovo drži vodeću poziciju među proizvođačima osobnih računala u Kini, no našao se na udaru nakon što je prošle godine Apple otvorio tri svoje trgovine u toj zemlji. Analitičari sumnjaju da LePad može biti konkurentan iPadu, prije svega jer će koristiti modificiranu verziju operativnog sustava Android koji neće biti kompatibilan sa aplikacijama u Googleovom Android Marketu.

Podsjetimo, LePhone je lansiran u proljeće 2010. godine, i nakon prvotnih dobrih prodajnih rezultata naišao na problem zbog poteškoća s ekranima. LePad bi trebao biti lansiran do kraja kvartala i u Lenovu se nadaju da bi njime mogli osvojiti dio tržišta.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika