28.01.2011. / 18:39

Autor: Hina

Nakon Lenjina, "Goodbye" Putinu iz Kremlja

Internetska stranica "goodbyeputin.ru" prikupila je 15.600 potpisa Rusa koji žele da se "tijelo (Vladimira) Putina iznese iz Kremlja", u očitoj parodiji na sličnu stranicu vladajuće stranke koja poziva da se tijelo Vladimira I. Lenjina ukloni iz njegova mauzoleja na Crvenom trgu.

Vladimir PutinVladimir PutinInternetska stranica "goodbyeputin.ru" prikupila je 15.600 potpisa Rusa koji žele da se "tijelo (Vladimira) Putina iznese iz Kremlja", u očitoj parodiji na sličnu stranicu vladajuće stranke koja poziva da se tijelo Vladimira I. Lenjina ukloni iz njegova mauzoleja na Crvenom trgu.

Autor stranice goodbyeputin.ru nepoznat je, a 83 posto anketiranih glasalo je za Putinov odlazak iako on od 2008. kada je postao premijer više nije u Kremlju, sjedištu predsjednika. No promatrači drže Putina pravim vladarom Rusije koji djeluje u sjeni predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Vladajuća Jedinstvena Rusija prošli je tjedan pozvala korisnike da glasuju za uklanjanje oca boljševičke revolucije iz mauzoleja i ukop na groblju. Inicijativu je podržalo 200.000 ljudi, gotovo 70 posto sudionika te ankete.

Prijedlogu se protivi ruska komunistička partija.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika