28.01.2011. / 20:49

Autor: Hina

Palestinski prosvjednici pokazali podjele u narodu

Tisuće prosvjednika izašlo je na ulice gradova na Zapadnoj Obali i Pojasu Gaze kako bi izrazili potporu ili prosvjed protiv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa na skupovima koji su istaknuli duboke podjele između dvaju palestinskih područja.

Prosvjednici su izašli na ulice (Reuters)Prosvjednici su izašli na ulice (Reuters)Tisuće prosvjednika izašlo je na ulice gradova na Zapadnoj Obali i Pojasu Gaze kako bi izrazili potporu ili prosvjed protiv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa na skupovima koji su istaknuli duboke podjele između dvaju palestinskih područja.

U Gazi, kojom upravlja islamistička skupina Hamas, prosvjednici su tražili sudski progon Mahmuda Abasa nakon objavljivanja dokumenata koji su procurili ovog tjedna, a iz kojih se vidi da su njegovi pregovarači nudili mirovne ustupke Izraelcima.

"Palestinska samouprava je nudila ustupke i sudjelovala u svakom političkom zločinu koji je naštetio našem narodu", rekao je čelnik Hamasa Halil Al-Haja, najavivši da će Hamas zahtijevati sudski progon svih koji su sudjelovali u mirovnim pregovorima.

Na Zapadnoj Obali, koju vodi Abasova Palestinska samouprava, njegovi pristaše su mu iskazivali odanost.

"Žrtvujemo svoje duše i krv za tebe", uzvikivala je masa u Ramalahu nakon što je Abas nazočio molitvi u džamiji u središtu grada u kojoj je nekad bilo Hamasovo uporište. Prosvjednici su spalili postere Hamasovog političkog vođe Haleda Mešala, katarskog premijera i iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika