31.01.2011. / 12:07

Autor: Hina

Haaretz: Izrael od SAD-a i Europe traži potporu za Mubaraka

Izraelci su poslali povjerljivu poruku SAD-u i nekim europskim zemljama u kojoj od njih traže potporu stabilnosti režima egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, prenosi u ponedjeljak list Haaretz.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelci su poslali povjerljivu poruku SAD-u i nekim europskim zemljama u kojoj od njih traže potporu stabilnosti režima egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, prenosi u ponedjeljak list Haaretz.

U poruci izraelski dužnosnici ističu kako je u "interesu Zapada" i "zemalja Bliskog istoka da se održi stabilnost režima u Egiptu", prenosi list. "Trebalo bi pokušati spriječiti javne kritike protiv predsjednika Hosnija Mubaraka", stoji u poruci poslanoj krajem prošlog tjedna. Vojni radio, koji je prenio istu informaciju, ocijenio je da inicijativa predstavlja kritiku onih zapadnih zemalja koje više ne podupiru režim predsjednika Mubaraka.

Na upit novinara France pressea glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odbio je potvrditi ili opovrgnuti navedene informacije, a glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova nije bio dostupan za komentar. Netanyahu je u nedjelju izjavio kako Izraelci žele očuvati mir s Egiptom, jednako kao i "stabilnosti i sigurnost u regiji". "Mir s Egiptom traje već više od tri desetljeća. Naš je cilj da to tako i ostane", kazao je.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika